2014.01.31. 16:04 MajorRoboz

Még!

Azt szeretném, ha nem lenne unalmas ez oldal, beszéljünk dolgokról, téma lesz! Adtok majd!
Vagy adnak azok akarva, akaratlanul akik szétzilálták társadalmunkat! :)
Nekem személy szerint megadatott az, hogy dolgozhattam a tálalópult mindkét oldalán.
Hol többet, hol kevesebbet.
Ezáltal belátást nyertem a két pálya problémáiba, látom a jót és a rosszat is.
Aki úgy gondolja, hogy egyik pálya könnyebb a másiknál, az rosszul gondolja!!
Egyet leszögezek. Ehhez jó szakembernek kell lenni. De mi a jó?
Akkor most mindenki nézzen magába, mit csinál, hogyan dolgozik, ha éppen problémái vannak a magánéletben vagy mit visz be a munkahelyére, mi van akkor, ha egy vendég kicsit hisztisebb a megszokottnál!? Hogyan reagálunk rá, mit teszünk!?
Na igen! Mit jelent, honnan ered a szó? "Restaurant"
Remélem sokan tudjátok.
A nézeteim szerint, a konyhának és a pályának együtt kell működnie, hiszen a szakács a pincér hátán, a pincér pedig a szakács hátán mászik feljebb!
Hiszen gondoljuk csak át, mi van akkor, ha valami nem jó vagy éppen a kedves"beteg" ízlésének megfelelő (ez a jobbik eset)?
Rossz minőségű étel esetén a jó pincér okosan, higgadtan kell, hogy kezelje a helyzetet! Mert én még olyat nem láttam, hogy a csalódott vendég bement volna a konyhára kifejezni a felháborodását, esetleg leordítani a szakács fejét! :)
A legkönnyebb a másikra mutogatni!
Az a pincér, aki nem tanul a jó szakácstól, az meg is érdemli, és megköszönheti magának azt ahol tart!
Ha ez nem így működik, akkor egyik sem több a másiknál!
Sok ellentétet láttam az évek során!
Például amikor a Kedves Vendég hogy úgy mondjam átírja az étlapot. Ugye ismerős? Emlékszem én anno nem úgy mentem oda hozzá, hogy önnek ez így nem lesz jó. Aztán amikor bementem a rendelést leadni akkor a családom összes tagja csuklott!
Hát, ha úgy kéri, akkor úgy kéri!
Persze a nagy rumliban ez senkinek nem jó! A pincér írhatja a változtatásokat plusz másodpercek árán a szakácsnak meg nem a megszokott helyekre kell nyúlni, kicsit felborul a rend.
Jön a csapkodás, az anyázás!
Ellentétek születnek üzleten belül.
Nem szerencsés!
Persze-persze, ne csodálkozzunk rajta, hogy ma alig látni normális hozzáértő pincéreket a pályán.
Sok helyen csak az unott, „beleszarok, hogy itt vagy pofákat vágok, meg mikor zárunk már be a francba megy, ellenben mennyi lesz a "a lekvár"amit ma este hazaviszek” arcok!
Nyilván a világfájdalmával az arcán vendég sem egyszerű dolog, de ha nem tudod ezt kezelni, az a te bajod, nem te fogsz irányítani, hanem ő! Igen képzeljétek ez is beletartozik ebbe!
Te minek tartod magad? Felszolgálónak, pincérnek vagy ételkihordónak, levespostásnak?
Van ám különbség!!!!
Az első pillanatban fel kell mérni a „beteget” hiszen te rendelsz!
Amikor darálsz!? Ugye érted?
Azért van pár másodperced? Ha akarod, van.
Legyél te az úr a pályán! Hmm ehhez  azért nem árt egy kis rutin és egy kis ész.
Nem biztos,hogy elég, ha szépen mosolyogsz és kirakod a dudákat!
Akkor te vagy becsapva! Nem feltétlenül azért kaptad a jattot, mert jó vagy, hanem mert nyálcsorgató a dekoltázsod!  Valaki így keres valaki úgy!

Szépeket nektek!

komment


A bejegyzés trackback címe:

https://pestifalo.blog.hu/api/trackback/id/tr665791696
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása