2014.01.22. 20:23 MajorRoboz

Kezdjük az elején!

Legalábbis azért gondolom én, hogy ez legyen a kezdet, mert szükséges ezekről egy halvány képet kapnia a közönségnek, aki a soraimat olvassa.

Hogyan is mennek ezek a dolgok szeretetett hazánkban!?
Lássuk csak! A Gasztro Maffia működik nagyon keményen és gusztustalanul!
Nem feltétlen kell elhinni amit, írok, induljunk ki abból, hogy ez hazugság, mi több: téves és alaptalan információkon alapul. Legyen!
Viszont! Most jövök én.... Nem zörög a haraszt! Feltételezem, mindenki tudja és ismeri a folytatást.
Szóval itt vannak ők! Kik? Hát a közismert gasztro-bloggereink. Biztosan sokan ismernek néhányat közülük... Nem mondanék konkrét neveket,mert lehet az elkövetkezendő írásaim után bíróságokra kellene járnom hosszú évekig.:)
Tehát ŐK könyveket írnak, főznek a médiában és megmondják nekünk, nektek,hogy melyik étterem vagy vendéglátóhely a jó!
Hogy is van ez? Megmondják nektek!? Mi alapján? Az ő ízlésük alapján vagy mi a franc?! Jó! Nem mondják, meg csak sugallják! De mire fel? Kérdezem én? Nem mindenkinek egy az ízlése! Tanácsokat adnak, éttermeket futtatnak fel súlyos lobbi pénzekért, mert azt gondolják, hogy nagyon, de nagyon értenek hozzá. Lehet, hogy így is van, na de ők is tanulták ezt valakitől vagy valakiktől!
Azok az emberek hol vannak? Kérem szépen ők dolgoznak! Hiszen ők a szakácsok akik elhivatottak a szakmájuk iránt, van bennük alázat és tettvágy.
Na jó! Gasztro-maffiózóinkban is van egy kis tudás... Hiszen megszerezték vagy valahogy ellesték ezeket és minimum hozzátanultak kicsit.
Lojális ember vagyok, megadom nekik is annak a lehetőségét, hogy tanultak és tettek hozzá maguktól, magukból is valamit.
Itt vannak tehát ezek a csodálatos kiadványok, pl. a GM. Csak meg kell nézni, hogy ki a szerkesztő a kiadó, mi, vagy milyen vendéglátó egységek vannak a kezükben vagy a közelükben. Vajon kik lehetnek a barátok? Hát azok, akik akár napi, heti vagy akár havi szinten ingyen vacsi, ebéd, egy ital, esetlegesen promóció címén kikiáltott szíveslátás-vendéglátás alapon, na meg természetesen a "tanácsadásért" leperkált súlyos forintokért bekerülnek a köztudatba, előrébb végeznek a versenyben vagy több pontot kapnak abban a bizonyos pontozásban!
Igen kedves Olvasó! Verseny az van, nagyon ádázul folyik.... A vendégekért! Befektetők,befektető csoportok állnak jó nevű éttermek mögött, akiknek van hátterük arra, hogy fizessenek mindenért, ami hozza a vendéget. Azok meg mennek, mint a birkák. Nem feltétlenül azért mert jó vagy rossz, hanem mert ezt sugallták nekik: Menjetek!
Igen ám! De ők majd szépen elfogynak, mert jön a következő hely.
A befektető pedig kéri a lóvét, hiszen ő más fejjel gondolkodik! Mi történik? Záróra! Ez egy örök körforgás, aminek úgy látom hamarosan vége lesz!

Folyt.köv.

pac_man_3443345456_art-555px.png

komment


A bejegyzés trackback címe:

https://pestifalo.blog.hu/api/trackback/id/tr465775743
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása